Back in business, del III

Min serie om att skapa extra kassaflöde fortsätter.

De övriga inläggen finner ni här och här.

Denna gång tänkte jag slå ett slag för hur man kan finna små extra flöden via alla tjänster/appar som dykt upp likt svampar ur jorden en regnig höst. Delningsekonomin har verkligen utvecklats senaste åren och kanske har du den prylen någon annan behöver låna och är beredd att betala en liten slant för det. Kanske ligger prylen bara och skräpar i en låda eller står parkerad i ett garage. Det behöver inte bara röra sig om verktyg eller ett fordon. En maskeraddräkt, en ryggsäck, eller en popcorn-maskin. Allt går att hyra ut! 🙂

Men är det lönt att krångla? Blir det inte bara jobbigt? Vad händer om saken går sönder?

Självklart finns det baksidor med allt. Som motargument har allt en risk och statistiken talar till vår fördel. Nyttjar man en seriös tjänst som exempelvis Hygglo så erhåller du en försäkring för din pryl medan den nyttjas. Deras statistik visar dessutom att endast 0,1% av fallen resulterar i något problem. Det är en risk värd att ta tycker jag. Att annonsera kostar inget men tjänsten sticker emellan precis som Airbnb gör. Det tycker jag att de ska göra. Dessa tjänster underlättar massor och hjälper dig att få en liten extra inkomst. Hjälper dessutom miljön genom att prylar nyttjas mer effektivt och hela konsumtionshetsen får sig en knäpp på näsan vilket jag tycker den förtjänar. Tänk att du faktiskt hjälper till att skapa en bättre miljö genom att göra detta. Det blir en win-win för alla parter som jag ser det! 739 kronor tjänar en uthyrare i genomsnitt per månad. Det blir nästan 9000 kronor på ett år. Lägg lite förräntning på det och en längre tidsaspekt och du har nu börjat bygga en riktigt fin sidoförmögenhet! Jag får inget betalt för att skriva detta. Jag tycker helt enkelt tjänsten förtjänar uppmärksamhet!

I boken tipsar jag även om många andra olika sajter för att hyra ut dina saker.

Man behöver inte stanna upp vid saker, det går till och med att hyra ut sin trädgård om man har en sådan till någon som saknar en men som gärna vill odla i den. Eller sin toa (appen heter fyndigt nog AirPnp), men där går kanske gränsen? 🙂

Jag är även medveten om att det blir lite “storstadsfokus” kring detta inlägg då det så klart underlättar om utbudet är stort och den som har och den som behöver något inte har så långt till varandra och enkelt kan mötas och utbyta dessa prylar.  Men låt dig inte hindras om du befinner dig i en mindre stad eller samhälle. Kanske kan det löna sig att sända prylen med post, vad vet jag?

Likaså omvänt. Om du står i akt att köpa en pryl, fundera om du kan hyra den av någon så du slipper binda upp pengar i prylen.

Så se detta inlägg som en sporre, utmana dig själv och försök att fixa en uthyrning denna månad och en liten extra inkomst som oavkortat kan hamna på heliga kontot!

Berätta gärna om dina erfarenheter kring uthyrningen här efteråt!

   

Följ och gilla