Back in business

Hej!
Nu börjar det dra ihop sig för verklighet igen och jag mjukar upp tangentbordsrörelserna med ett blogginlägg.

Jag har haft en lååång och skön semester. Den började förvisso lite omtumlande för oss alla när vi började vår pjäs ”Semestern” i sommarstugan. Rollfigurerna var:

  • Pappan – Semesterkänslan är på topp, nu stundar en lång ledighet och i sitt inre ses enbart solbeströdda vyer, harmoni, barnskratt och vågkluck.
  • Mamman – Nu äääntligen kommer jag att få sova. Jag hoppas (desperat) att bebis kommer bli lite enklare. Hon kommer säkert bli mer harmonisk nu när vi samlas allihopa.
  • Barn 1: Jag hamnade plötsligt i värsta sexårstrotsen. Gnället finns alltid ett andetag bort och min bror är plötsligt mitt främsta ret-objekt
  • Barn 2: Jag hamnade plötsligt i värsta fyraårstrotsen. Ilskan finns alltid ett ret bort och min syster är plötsligt mitt främsta slå-på-objekt.
  • Barn 3 (bebis): Jag är en överlevnadsbebis som bara vill sitta/ligga på någon dygnet runt. Jag har ont i magen och är sällan nöjd på min vakna tid. Jag blir stressad av allt kaos runt omkring mig och har lätt till skriket. Vägrar ligga i min vagn eller åka i bilbarnstol.

Akt 1 (typ första semesterveckan): Kaos! Gråt, skrik, regn, bråk.

PAUS

Akt 2: Acceptans, trevande nystart, lära känna varandra på nytt.

PAUS

Akt 3: Genombrottet, alla glada och ett lyckligt slut.

?

För att återgå lite till ämnet för bloggen som handlar om ekonomi så har vi i vanlig ordning hyrt ut vårt hus under tiden vi varit bortresta. Tre sällskap har bott här och det har gått jättebra. Har knappt behövt städa mellan varven. I pengar räknat har semestern inneburit att vi gått plus under denna då vi inte gjort särskilt kostsamma aktiviteter.

Vi har även investerat ytterligare i vårt semesterboende och står nu i akt att börja hyra ut det och även här generera ett flöde in av trevliga sidoinkomster. Vi hoppas i bästa fall att kunna hyra ut någon sensommarvecka. Huset är nu helt genomgånget. Taket är bytt, Grunden helt åtgärdad och luktfri. Invändigt ommålat och nyslipade golv. Utvändigt nymålat och med ny altan. Det sistnämnda valde vi att leja ut på byggare så man kan se det som att inkomsterna från uthyrningen av vårt hemma-hus finansierade detta.

Jag tror att många fokuserar väldigt mycket på sparande och kanske går för hårt in på det för att kunna frigöra pengar att placera. Det är ju en vansklig balansgång att inte bli dumsnål och glömma bort livet. Likaså tror jag att man ägnar för mycket tid stirrande på sin investeringsportfölj. I värsta fall innebär det bara ökade courtagekostnader och dåliga affärer. Jag ska öppet erkänna att jag gör det också, lägger för mycket tid på att glo. Jag har med facit i hand varit för aktiv i sommar när mobilen och apparna till Avanza och Nordnet finns ett knapptryck bort.

Mitt tips är istället att fundera på vad du kan skapa för sidoinkomster. Tänk lite kreativt, utanför boxen. Kan du göra något/nyttja någon tillgång för att skapa en sidoinkomst? Någon eller några tusenlappar extra i månaden är bra mycket värt. Hyra ut bostad, hyra ut prylar, hyra ut bil, hyra ut sin trädgård, en kunskap/tjänst, sälja middagsupplevelser, sälja av prylar…det är ju så mycket enklare att generera sidoinkomster idag när nätet svämmar över av appar och tjänster som möjliggör detta. Har du en affärsidé som så att du till och med ska skapa ett eget företag?

I kommande blogginlägg ska jag utveckla detta mer och ge praktiska exempel på tjänster som går att nyttja för att hjälpa dig att hitta mer ”business” i vardagen!

På återhörande!

Följ och gilla