Bror duktig avrapporterar


Sista helgen i Sälen betyder visst bartömning och massor av partaj för de “odödliga”. Ett annat betydligt yngre klientel har alltså intagit fjället och nu hörs diverse “bröl” och skrål där ute i natten. Skönt att vi åker imorgon (så man slipper känna sig så gammal). Ni förstår att det inmundigats en hel del öl och cider i diverse uppvärmningsövningar idag. Många av burkarna slängs vind för våg på väg mot nästa fest. Trist.

Fredag i min familj betyder inte riktigt bartömning men däremot glass efter maten (en väldigt snabbt befäst tradition av barnen sen den infördes), men frysen gapade tomt. För att undvika krokodiltårar och behålla familjelugnet som åtminstone började infinna sig, tog jag och barnen en aftonpromenad till ICA. Jag passade på att ta med vår egen pant (jo, några burkar har inmundigats här med..) och vägen var då mer eller mindre strösslad med skinande aluminiumförpackningar av värdet en krona. Vi fyllde upp påsen och plockade minst lika många burkar till på den korta vägen till affären. För er som tycker det låter sunkigt att plocka ölburkar med barnen så kan jag lugna er med att jag tog upp dem, de pekade bara. Jag såg faktiskt det hela som en pedagogisk övning i flera dimensioner och vi pratade om att inte skräpa ner i naturen.  De “kidz” som såg och hörde oss såg (lyckligtvis) lite lätt förlägna ut. Nog med moralpredikan: 35 kronor stod det på pantkvittot och det blev två “Twister” á 10 kronor och 15 kronor över till barnens spargrisar. Det gäller att dra nytta av omgivningen!

PS: Detta blev kanske ett lite väl präktigt inlägg, men jag vill att mina barn ska ha respekt för pengar, även för den lägsta valören, likaså att de på ett otvunget och lekfullt sätt får tjäna sina egna pengar så tidigt som möjligt. Då får man inta bror-duktig-skepnaden ibland. Skål!

Följ och gilla