Joel Bladh AB

Nu är mitt aktiebolag registrerat, Joel Bladh AB! Det gick enklare än jag trodde via webbplatsen Verksamt.se

Till det ska jag koppla på betalningslösningar som exempelvis Swish (för företag) så att det ska gå enkelt att köpa boken av mig direkt.

Sen gäller det att skaffa aktiebok, ordning och reda med bokföringsprogram hantera f-skatt, moms och så vidare, en annan del av universumet än där jag varit om man säger som så. Är ju som bekant inte ekonomiskt skolad. Det känns ändå spännande att dra igång sidoprojektet även om det kommer innebära en del merarbete. Men jag lär mig massor och i bästa fall kan bolaget vara en liten extra sparbössa åt familjen.

I boken drar jag förresten liknelsen mellan familjens ekonomi och ett (familje)företag. Det gör nog relativt få familjer. Men egentligen är det samma sak. Pengar kommer in går ut och ska kontrolleras och deklareras så att skatteunderlaget blir korrekt. Jag har en känsla av att vi ändå tenderar att sköta vår arbetsgivares pengar betydligt mer varsamt, seriöst och omtänksamt än våra egna. Det är kanske inte så konstigt att vi tar firmans slantar på största allvar då vi har ett arbete som står på spel. Och självklart ska man sköta sina ekonomiska spörsmål på jobbet, men det skadar inte att tänka att din egna ekonomi är minst lika mycket värd och förtjänar att hanteras lika omtänksamt.

Familj hjärta företag
Familj hjärta företag

 

Följ och gilla