En skräll i sommarens vackra skådespel

Sitter ute och avrundar aftonen. Vilken värme! Jag njuter av kvällsljuset, ljuden och lugnet som sänkt sig. Svalorna skriker förvisso när de jagar insekter ovanför mig i skyn och koltrasten sjunger träget sin melodi men det är ljud jag gärna har i bakgrunden. Det är fint att leva en kväll som denna.

Sommaren bryr sig inte om vad vi människor hittar på. Jag tänker då närmast på gårdagens skräll (inte att det knappt regnade på midsommarafton…).

Brexit mot alla odds.

Det är lite ledsamt att se hur rösterna fördelas, de unga ville stanna och de äldre ville lämna. Framtiden blir bakåtsträvande och oviss. Jag har idag förundrats av intervjuer i media med personer som röstade lämna men som nu ångrar sig och känner sig oroliga. Varför röstade ni då som ni gjorde?! Tänker också på de splittringar som landet verkar ha, även fast mer än hälften röstade nej så gjorde knappt hälften det inte och där står vi nu. Cameron som drog igång denna röra avgår med ett siste nersvärtat historieark.

Vad betyder det här då för oss som sparar i aktier och aktiefonder?

Oväntade händelser i kombination med osäkerhet om framtiden är ingen hit för börsen som kommer reagera negativt på måndag. Säkert går det ner rejält, det fanns indikationer på tvåsiffrigt igår men marknaden sansade sig och kanske gör helgen att det blir lite lugnare än om handeln fortsatt idag. Då vi är beroende av export till UK kommer de flesta bolag att dras med i fallet, vissa mer än andra. Personligen är jag inte orolig att börserna får hicka. Det kommer att gå över. Vi anpassar oss, även för detta.

Sommaren kommer att fortsätta ignorera ekonomiska oroligheter och svalorna kommer fortsätta jaga insekter när vädret tillåter.  Jag kommer att fortsätta jaga bolag som vi tror på långsiktigt och som kommer fortsätta att förse oss människor med det vi behöver. Nu blir dessa bolag billigare och det är positivt för oss.

Vi kommer dock att fortsätta att köpa i mindre portioner över tid då det kan fortsätta att vara skakigt under lång tid. I höst är det presidentval i USA, där finns ytterligare en politiskt laddad föreställning att beskåda. Vi får försöka njuta av sommarens skådespel under tiden.

IMG_5256
Kvällsvy från balkongen

 

 

Följ och gilla