Idéer varje dag

Detta inlägg kommer att handla om idéer.

Ibland kommer man på riktigt smarta saker. Ibland känner man sig också trögare än kall sirap. Att ta vara på sina snilleblixtar är svårt och många gånger självdör idén eftersom den vårdas på ett otillfredsställande sätt. Idéer är lite som husdjur, man behöver ta hand om dem. Ibland kommer de också flyktigt och försvinner ur ens medvetande på kort tid, de kommer vid fel tillfälle och drunknar i bruset runt omkring. De kan fastna en stund men utan omsorg så förtvinar de snabbt och ersätts av andra tankar (vad ska vi äta till middag ikväll, är toapapperet slut igen? Osv).

Jag brukar försöka använda anteckningsfunktioner i mobilen för att inte missa mina. Bara en kort mening kan räcka. Då fastnar de åtminstone något så när och jag kan följas upp och värderas en annan gång när tidpunkten är bättre.

När jag gett mina idéer lite perspektiv så kan de framstå som mindre intressanta nästa gång jag ser dem. Andra infallsvinklar eller mindre “genialitet” än hur de upplevdes första gången ska beaktas. Det är lite förälskelse över det hela och det är lätt att bli blind. Känns det inte “spot on” så är de bara att dräpa den och gå vidare. Det gör inget då man gett den chansen att flyga. Man får inte vara för envis och klamra sig fast vid en idé som inte känns hundra. Alla idéer måste inte vara bra, det räcker om en är det.

Det är också bättre att häva ur sig många och värdera dem än att inte ens försöka. Får du fram 1000 idéer bör någon av dem vara bra. Att jobba med idéer aktivt är ett sätt att hålla igång hjärnan. Att utmana sitt kreativa intellekt och viljan att skapa något bra och bättre än idag. En ganska beundransvärd sysselsättning faktiskt. En god idé kan ju förändra allt. ALLT.

Jag upplever också att jag får energi av att jobba fram idéer. Det skänker någon sorts tillfredsställelse även om det inte leder till något.

Om man är ovan och inte själv kläcker ur sig idéer på löpande band så kan man behöva inspireras. Man kan läsa inspirerande böcker, bloggar eller umgås med inspirerande människor. Det är nog det bästa. Visst har du någon gång upplevt kraften i att spåna ihop med någon annan som kommer med nya angrepp, som spinner vidare och som kompletterar dig? Skaffa en idékompis på samma sätt som en träningskompis. Man behöver lite pepp för att komma igång. Det finns ju massor av plattformar för det, din bekantskapskrets i verkliga livet eller via forum och grupper på sociala medier.

Det är faktiskt så att träning ger färdighet. Och idéer kan smälta ihop till en bättre. Ska vi hjälpas åt och utmana varandra?

Ska vi skriva ner minst en idé om dan från och med idag? Ihop blir det massor! Någon bör bli riktigt, riktigt bra. Tänk vad häftigt och vad det kan leda till! De som vill testa och vara med på denna utmaning anmäler sig genom att skicka ett mejl till: joel at byggenformogenhet punkt se (skriver isär så jag slipper spam) så tar vi det därifrån.

Minst en idé om dan gör hjärnan glad! 🙂

Nu kör vi!

 

Följ och gilla