Thailand…varför inte?

Detta inlägg skrev jag för några veckor sen men det blev inte publicerat av någon anledning. Nu är vi friska men har massor av resfeber, strax åker vi!

Det är “vabruari”, mörkt och kallt. Här hemma sover just nu hostiga och febriga barn och för ens egen del är energinivån långt lägre än medel.

Det finns dock hopp borta i horisonten. Vi planerar just nu för vår familjs största äventyr hittills.  Den nyss nämnda horisonten kommer strax att bytas ut från “gråkvalmig” mulenhet mot havet, palmer och en himmel utan allt för många moln hoppas jag. Vi drar sydost inom kort och landar i Thailand. Här ska vi vara i två hela månader. Umgås, ladda uttjänta småbarnsfamiljebatterier och förhoppningsvis skapa minnen för livet.

Man kan säga att det är en stor investering i oss själva.

Investeringen blev bestämd på ett familjesamtal redan innan Linn var född. Vi kom fram till att vi behövde göra något annorlunda denna tredje gång, och med all sannolikhet vår sista föräldraledighet. Vi kan se det som en liten “grand finale”. Med den lyx som existerar med möjlighet till dubbeldagar och möjligheten att använda sparade dagar för de äldre barnen så…ja, varför inte?

Livet pågår för fullt och det är upp till oss att fylla det med minnen. Jag får ibland lite gliringar om att jag med min bok och den livsstil jag vill förmedla, missar att livet pågår här och nu. Jag skulle vilja påstå att jag är ganska missförstådd på den punkten. Jag är högst medveten om det och det är därför jag och min familj sparar och undviker att lägga pengar på diverse onödigt så att vi har råd att satsa när vi behöver det som mest!

En viktig faktor i semesterkalkylen, förutom att tömma “roliga kontot” – ett konto på en nischbank dit belopp autosparats över tid och nu råkade vara en rolig överraskning (motsvarande våra flygbiljetter ungefär) är att skapa passiva inkomster under tiden medan vi är borta:

  1. Uthyrning av vår bostad under tiden som vi är borta.
  2. Uthyrning av fritidshus under tiden som vi är borta.
  3. Kanske uthyrning av bil under tiden som vi är borta (hoppas vi). Om vi inte lyckas med det så ställer vi av den så den slipper kosta i skatt och försäkring.

Till det kommer ju f-peng för oss båda, möjligen en liten summa royalties för boken och som grädde på moset vårens utdelningar från alla bolagen på börsen om vi behöver. Dessa ska vi förhoppningsvis dock slippa nyttja och återinvestera istället.

Summan går inte jämt upp men det är inte långt ifrån!

Jag konstaterar att vi kommit väldigt långt på vår resa mot valfrihet och oberoende, att vi kan skapa oss dessa förutsättningar nu (och i framtiden) är helt fantastiskt!

🙂

Följ och gilla