Utropstecken

Hej!
Det är mycket som händer för stunden och det som absolut upptar mest tankeutrymme just nu är att vi ska få ett till barn! Vår nummer tre blir en lillasyster och vi är så ödmjuka och tacksamma för detta.

Vi som sålt undan alla vagnar, vaggor och stolar får nu spendera tid på blocket och införskaffa detta på nytt. Massa tankar: Hur blir det här, kommer vi orka ta hand om två ganska intensiva barn och en liten som, med tanke på sparkarna där inne, sannolikt också blir livlig? Självklart fixar vi det, som allt annat handlar det om prioriteringar och nu ska verkligen familjen prioriteras och gå först. Vår nya stora familj behöver ägna mycket tid ihop. Dels ska vi lära känna vår nya familjemedlem och dels kommer detta påverka oss alla och skapa ny gruppdynamik. Det känns extra viktigt att vi prioriterar oss själva.

“Lillan” kommer i maj och vi har således en lång sommar att se fram emot. Den kommer till stor del spenderas i vår sommarstuga som vi köpte i somras. Den är nu hyggligt renoverad och inflyttningsklar så det blir kul att bo där och uppleva sommaren i Roslagen för första gången. Typ införskaffa en loppismöbel i veckan, bada i havet, upptäcka skogstomten och bara va. Lite måleriarbete och småfix i vår egen takt.

Vi planerar också en lång resa ihop i samband med att vi ska skifta f-ledigheter och tänker att det är lika bra att planera för den nu eftersom vi säkert kommer hamna i “bebiskoma” sen och då är riskera att det hela rinner ut i sanden. Därför gör vi det nu även om det är ett tag tills dess. Troligen hamnar vi i Asien, nu lutar det åt Thailand men vi överväger även Sri Lanka. Detta är en dröm som vi sett fram emot länge och vi tänker att vi ska vara borta minst två månader. “Affärsidén” är att hyra ut huset under tiden och på så sätt få ett “geoarbitrage” som gynnar oss. Med det menar jag att vi genom att förflytta oss till ett annat land som har en lägre prisnivå får mer för pengarna som genereras här i vårt kära Sverige. På så vis kommer vi kunna bo riktigt bra vilket känns viktigt då vi kommer resa med en liten krabat. Jag får återkomma med detaljer kring detta längre fram.

Allt detta känns galet. Och kul! Galet kul helt enkelt!

Har någon av er läsare tre barn? Har ni gjort någon långresa? Dela gärna med er av era erfarenheter!

Följ och gilla