Att göra en tavla

Jag upptäckte och utvecklade som bekant min ekonomiska ådra under föräldraledigheten och har lagt ner förhållandevis mycket tid på detta sen dess. När jag får blodad tand för något så vill jag ta in så mycket det bara går. Jag läste och tänkte, skrev och pratade med min fru, kanske till och med tråkade ut, det gick så långt att hon till slut bannlyste aktiesnack i sovrummet… 🙂

Jag kan lätt slukas upp och bli intensivt engagerad och det är en ganska härlig känsla, lite som en förälskelse. Man får inte nog.

I veckan fick jag den känslan igen men det var i ett helt annat sammanhang – Jag drog mina första penseldrag med akvarellfärger någonsin. Vad kul det var! Svårt men roligt! Jag är helt oskolad här som inom ekonomin men blev riktigt nöjd med mina första alster. Vad tycker ni?

Jag har alltid gillat att teckna och måla men det har blivit väldigt långt mellan varven i synnerhet sen familjebildningen. Jag har främst “kluddat” med blyerts och tusch men gick en oljemålningskurs för många år sen och vet att jag gillade att blanda färger och bygga upp målningen lager för lager.

Jag och Ulrika har varsin helig dag i veckan då vi får göra våra egna grejor och jag hoppade alltså just på en akvarellkurs som arrangerats på jobbet. Efter arbetsdagens slut läggs de ingenjörsmässiga handlingarna till “handlingarna” och vi intar ett konferensrum och breder ut våra målarburkar, penslar och papper.

Jag har kommit fram till att om den här sortens aktivitet ska bli av behöver jag avsätta tid och göra det i grupp eftersom det stärker upp prioriteringen.

Jag tror verkligen att hjärnan behöver bli lite bortskämd ibland, att få ägna sig åt sådant  som stimulerar, slukar upp, och får en att må bra. Om det är en kurs i aktiehandel eller akvarell kvittar egentligen och det ena utesluter inte det andra. Omväxling är bara bra.

Richard Branson, CEO Virgin, säger att företagande är som måleri, man börjar med en vit duk och målar lager för lager. Jag gillar liknelsen och så är det ju med det mesta. Från början kan man inte så mycket alls och börjar blankt men vi människor har en oerhörd och fantastisk förmåga att lära oss vilket gör att vi rätt som det är producerat en tavla. Ganska häftigt!

Vad får din hjärna att må extra bra?

Följ och gilla