Årets julklapp – En fullmakt

Min kollega Daniel berättade på lunchen igår att hans julklapp till sin syster skulle vara en fullmakt. Jag blev nyfiken och gick veta mer: Daniels syster äger sitt boende och har bolån, har barn och försöker spara åt dem men har inget större intresse av ekonomi och sitter, som många andra, med:

  1. Onödigt dyra lån,
  2. En påsåld ofördelaktig kapitalförsäkring med barnspar hos storbank med årlig avgift och enbart med bankens egna dyra fonder. Säkert en fond-i-fond och en indexlik sverigefond. Detta borde vara olagligt!
  3. Andra fondval som inte setts över på väldigt länge, kanske i ett privat pensionssparande som också tar ut en årlig avgift som urholkar värdet.

Daniel som är en av de “upplysta” insåg vilken skillnad han kunde göra för sin syster genom att hjälpa henne ut ur de lösningar som främst gynnar storbanken på hennes bekostnad. Det hon behöver göra är att ge honom fullmakt att sköta hennes olika ekonomiska ärenden hos banken i fråga, en av de fyra största vanliga som lever mycket gott på att så många inte orkar göra någon förändring.

Är inte detta den bästa julklapp hon kunde få, så säg?

Till Daniels syster: Du har världens bästa brorsa, hoppas hans hjälp gör att du efter att ha sett vilken skillnad det innebär river fullmakten och tar kontroll över dina egna pengar med stöd från de som verkligen vill dig väl (det vill säga inte din personliga bankman)!

Följ och gilla