Kvinnor borde spara mer i aktier!

Nu på kvällskvisten fångade denna artikel mitt intresse: http://www.di.se/artiklar/2016/5/17/det-kan-man-lara-av-kvinnor–och-tvartom/

Det är Avanzas sparekonom Johanna Kull som gör ett inlägg kring det faktum att kvinnor borde spara mer i aktier än idag.

Citat: ”Om man ser till hela sparandet kan kvinnor lära av män. Kvinnor placerar i räntor och på sparkontot i större utsträckning medan männen äger aktier i större utsträckning. På sikt lönar det sig mycket mer att ta mer risk i sparandet, alltså att äga aktier”, säger Johanna Kull. 

Hon har även utvecklat det hela i ett läsvärt blogginlägg.

Det här och en hel del andra aspekter tar jag upp i boken under ett särskilt kapitel om jämställt sparande.

Det finns många skäl till att familjens hushållskassa borde engagera båda två lika mycket. I synnerhet om ni har olika förutsättningar.

Det som jag tycker är fascinerande är att trots att kvinnor är underrepresenterade i aktiesammanhang (både bland förvaltare och bland privatinvesterare) så visar flera studier att kvinnor tenderar att prestera bättre än män. Kvinnor fattar helt enkelt mer genomtänkta investeringsbeslut. Ett starkt skäl om något till att få fler kvinnor intresserade av att placera och investera i aktier!

I sammanhanget kan jag även verkligen rekommendera er att följa Framtidsfeministen på sociala medier. Hon brinner för jämställt sparande och har skapat en portfölj med de mest jämställda bolagen på Stockholmsbörsen.  Den här portföljen har konstant utklassat sitt jämförelseindex sen den startades för ett år sedan. Se nedan:

framtidsfem

Jag tycker att detta är mycket intressant och följer med spänning hur det går. Via Shareville kan man ta del av exakt hur portföljen ser ut.

Vi  träffades över en fika för ett tag sedan och hade mycket givande möte. Jag tror och hoppas att vi kommer ha anledning att återkomma till det! 🙂

 

Följ och gilla

1 idé beträffande “Kvinnor borde spara mer i aktier!”

Kommentarer är stängda.